Incendiu de pădure pe o suprafaţă de 250 de hectare

Un violent incendiu de pădure, izbucnit duminică, în apropiere de satul gălăţean Chiraftei, s-a întins pe o suprafaţă de circa 250 de hectare.

Incendiul a fost anunţat de săteni duminică, în jurul orei 14.00, iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenție ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. Pompierii au acţionat cu două autospeciale cu apă și spumă venite de la Galaţi şi Tg. Bujor şi au reuşit să oprească focul care înainta spre satul Chiraftei, comuna Măstăcani. Alături de pompieri, s-au mobilizat cetățeni, voluntari ai serviciului local din Măstăcani şi reprezentanţi ai autorităților locale.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul după aproximativ trei ore. „Exista pericolul să se extindă la casele din sat, dar s-a reușit limitarea focului. Pompierii au acționat pentru localizarea incendiului doar la pădure”, au declarat reprezentanţii ISU Galați. Flăcările au distrus 8,5 hectare de imaș împădurit, 7 hectare de lizieră (pădure tânără) și miriște, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 250 de hectare.

Specialiştii ISU au stabilit că incendiul a fost provocat de o țigară aprinsă, aruncată la întâmplare de unul dintre ciobanii din zonă.

Articolul precedentO gălăţeancă a fost găsită înecată, duminică, în lacul Brateş
Articolul următorEchipa de fotbal Sporting Lieşti, la un pas de desfiinţare