Încă un caz de pestă porcină africană în judeţul Galaţi

Încă un caz de pestă porcină africană a fost confirmat în judeţul Galaţi, a anunţat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Boala a fost semnalată într-o gospodărie din comuna Smârdan, localitate aflată la circa 15 kilometri de municipiul Galaţi. Potrivit unor surse din sat, există suspiciunea că proprietarul ar fi adus virusul în gospodărie după ce a fost la vânătoare de mistreţi.

Conform procedurilor standard, s-a decis deocamdată doar eutanasierea celor doi porci din gospodăria afectată. Dacă însă se vor înregistra alte cazuri de moarte sau îmbolnăvire la porcii din vecini, se poate ajunge la uciderea tuturor suinelor din comună. În momentul de faţă, această variantă nu este, însă, luată în calcul.

În acelaşi timp, primarul localităţii a fost sfătuit de către autorităţi să-i convingă pe săteni să nu se grăbească să îşi sacrifice porcii. Acest lucru s-a întâmplat în multe localităţi din mediul rural, de fiecare dată când a fost identificat un caz de pestă porcină africană.

În judeţul Galaţi, au fost descoperite, de la începutul anului, peste 30 de focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificate peste 3.000 de animale.

Articolul precedentZeci de persoane aduse la audieri după scandalul din Micro 40
Articolul următorAmenzi şi verificări pentru siguranţa şcolilor gălăţene