În perioada 13-19 ianuarie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 708 persoane, 58 de autovehicule și 50 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 491 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, fiind depistate 101 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 217 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 31 de documente și au fost găsite 52 de autovehicule și 6 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 217 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 35 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 11 erau semnalate dispărute de autorităţile române. 
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor  6 autovehicule și 16 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
Articolul precedentCutremur mare, în România, marți dimineață. Activitate seismică intensă – anunțul INFP
Articolul următorSeară de jazz alături de Ana Maria Munteanu & ARYA BAND