O femeie, în vârstă de 64 de ani, a vrut să-i cumpere fiicei ei telefonul dorit şi a mers la un magazin de specialitate dintr-o reţea naţională, unde a încheiat un contract în rate la unul din punctele de desfacere din Galaţi. S-a angajat, totodată, să plătească în rate produsul şi a semnat contractul de finanţare, urmând ca în câteva zile, prin serviciul de curierat, să primescă marfa de la depozitul din Bucureşti.

Curierul a adus coletul sigilat, în cutia originală, iar nepotul a filmat momentul desfacerii pachetului printr-un clip filmat pentru a se lăuda cu achiziția făcută pe o rețea de socializare. Numai că în cutie, în loc de iPhone 11 Pro, se aflau şuruburi şi cuie.

„Am fost în magazin, fizic, am făcut actele, am făcut tot, urma ca după câteva zile să primim telefonul. A venit curierul la uşă, i-a dat telefonul, cutia, a intrat în casă curierul, a plecat şi când să desfacă cutia, ce a găsit în cutie, a găsit şuruburi, nituri, cuişoare. Telefonul costă 6.700 lei. Nepotul meu filma, a vrut să urce imaginile pe internet şi chiar a spus că am luat ţeapă“, spune păgubita.

„Sesizarea persoanei în cauză a fost înregistrată la Secţia 2 Poliţie Galaţi. În baza acesteia, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. 

Sursa: Realitatea de Galati