În judeţul Galaţi trăiesc peste 2.500 de cetăţeni străini

În judeţul Galaţi trăiesc 2.508 străini, din care 716 sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Serviciul pentru Imigrări al Judeţului.

Dintre cei 1792 de cetăţeni străini din state terțe, cei mai mulți provin din Turcia, Moldova, China, Ucraina și Albania. Printre cetățenii Uniunii Europene aflaţi în Galaţi, majoritari sunt cei din Franța și Italia. Principalele motive pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul judeţul Galaţi sunt: reîntregirea familiei, studiile, angajarea în muncă sau, pur şi simplu, stabilirea permanentă în România.

Pe parcursul anului 2018, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 644 de permise de pentru şedere temporară şi pe termen lung. Au fost eliberate 129 de certificate de înregistrare şi cărţi de rezidenţă permanentă. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 139 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 94 de avize de angajare sau detaşare.

Printre străinii aflaţi în Galaţi, autorităţile au depistat 94 care nu aveau forme legale. 29 dintre aceştia au primit decizii de returnare, şase au fost luaţi în custodie publică în vederea returnării în ţările de origine, iar trei au fost întorşi din drum chiar de la frontieră. 14 străini, prinşi în situaţiii grave din punct de vedere legal, au primit interdicţii de a se întoarce pe teritoriul României pe perioade cuprinse între trei luni şi cinci ani.

În acelaşi timp, poliţiştii de Imigrări le-au aplicat 239 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 240.000 de lei, celor prinşi cu şedere ilegală sau depistaţi muncind fără forme legale.

Articolul precedentMaşina unei tinere din Galaţi a fost surprinsă de radar cu 183 km/h
Articolul următorA încercat să înjunghie un șofer care l-a admonestat că blochează traficul