Primăria municipiului Galați informează că, în ultimii doi ani, a atras aproximativ 20 de milioane de lei, fonduri europene.

Suma este extrem de mică şi devine şi mai puţin semnificativă dacă ne gândim că aproape jumătate din bani vin dintr-un singur contract. Este vorba despre un proiect în valoare de 9.597.016 lei, pentru reabilitarea unei clădiri istorice. Imobilul, vechi de 146 de ani, a fost proprietatea fiului prim-ministrului Bulgariei din perioada primului Război Balcanic. Este situat pe strada Domnească nr. 58, lângă Palatul Administrativ şi noul sediu al Primăriei.

Bani pentru anveloparea a două şcoli şi a două blocuri

Alte două finanţări, în valoare totală de 2.915.211 lei şi, respectiv, 2.772.437 de lei, au fost câştigate de Primărie pentru anveloparea Şcolii Gimnaziale Nr. 3 şi a Şcolii Gimnaziale Nr. 22. Alţi bani europeni vor fi cheltuiţi pentru creşterea performanţelor energetice a două blocuri de locuinţe din Micro 18: G8, unde valoarea totală a proiectului este de 920.473 de lei, şi G1, unde valoarea totală a proiectului este de 870.894 de lei.

Primăria este implicată şi în Strategal – parteneriat public privat pentru dezvoltare locală şi reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (romă și non-romă) din orașe cu peste 20.000 locuitori. Valoarea totală a proiectului este de 222.587 de lei.

Proiectele ReDiscover şi Danube Black Sea Gateway Region

Galaţiul este partener şi în cadrul unui proiect pentru redescoperirea, expunerea şi exploatarea moştenirii evreieşti ascunse din regiunea Dunării – ReDiscover. Bugetul municipiului nostru este de 196.125,60 de euro, rata de co-finanțare din fonduri europene pentru dezvoltare regională fiind de 85 la sută.
Alături de alţi nouă parteneri şi 20 de parteneri asociaţi, Galaţiul este inclus în Danube Black Sea Gateway Region, finanţat prin Programul Transnațional Dunărea 2014 – 2020, care are ca scop sprijinirea sistemelor de transport ecologice și sigure şi a accesibilității egale a zonelor rurale și urbane. Conform Primăriei, valoarea totală a proiectului este 2.178.450 euro, din care suma de 160.725 de euro revine municipiului Galați.
Municipalitatea susţine că s-au mai depus cereri de finanțare pentru proiecte de peste 180 de milioane de lei şi se aşteaptă semnarea contractelor.

Articolul precedentFormaţia de volei masculin Arcada Galaţi a intrat sub umbrela clubului Primăriei
Articolul următorDe luni, Transurb scoate mai multe mijloace de transport de trasee