AJOFM organizează, pe 3 decembrie, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, eveniment cu participare gratuită.

Sub egida „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!”, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) marchează, pe 3 decembrie, „Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități”.

Această zi este marcată prin organizarea la nivel național a unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.

În acest context, ANOFM reaminteşte că „autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4 la sută din numărul total de angajaţi”. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

De asemenea, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat, cu condiția menținerii în activitate a persoanei cel puțin 18 luni de la data angajării.

În Galaţi, bursa se va desfăşura, începând cu ora 9,00, în sala mare a sediului instituţiei din str. Domnească nr. 191, care dispune de rampă de acces. Angajatorii care pot oferi locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi pot confirma participarea şi numărul locurilor vacante, până pe 29 noiembrie, ora 14,00, la fax 0236.415.151, la adresa de e-mail ajofm
gl.anofm.ro sau la sediul AJOFM.

Articolul precedentVoleibaliştii de la CSM Arcada, antrenament cu public, în compania echipei din Piatra Neamţ
Articolul următorFetele de la Universitatea Galați au pierdut în fața vicecampioanei