Joi, 1 octombrie, în jurul orei 14:45, echipajul de siguranţă publică aflat în patrulare pe DJ242 a observat la ieşirea din localitatea Oancea, către Roşcani, două ansamble de vehicule formate dintr-un tractor şi două căruţe care transportau material lemnos. Vehiculele au fost oprite, iar conducătorilor auto li s-au cerut actele de provenienţă a masei lemnoase. După verificarea avizului de însoţire a lemnului, jandarmii au verificat aplicaţia SUMAL ocazie cu care au constatat că transportul nu figura ca fiind înregistrat, iar pe avizul de însoţire al lemnului nu era aplicat codul unic.

La faţa locului, oamenii legii au solicitat prezenţa unui reprezentant al Ocolului Silvic, care a stabilit că în cele două vehicule se află o cantitate totală de aproximativ 6 mc. Din verificările efectuate a rezultat că cei doi conducători auto au achiziţionat materialul lemnos, în interes propriu, de la un operator economic autorizat care avea obligaţia legală să înregistreze transportul în aplicaţia SUMAL, iar codul general să îl treacă în avizul de însoţire.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, fiecare. Totodată, după definitivarea verificărilor se vor lua măsurile legale şi împotriva operatorului economic care a expediat transportul de lemn.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLucrări de modernizare pe strada 1 Decembrie
Articolul următorPSD Galați a decis că nu va face nicio alianță cu PNL în nicio localitate din județ