Caravana SMURD a poposit, ieri şi astăzi, în judeţul Galaţi, pentru demonstraţii de acordare a primului ajutor.  Gălăţenii care au dorit să înveţe  cum să se comporte în caz de dezastre naturale, ori să acorde primul ajutor, au avut ocazia să deprindă noţiuni de bază direct de la profesionişti.
Caravana „Fii pregătit!”, a fost prezentă sâmbătă în parcarea Shopping City Mall.  Zeci de doritori au putut asista la demonstraţiile făcute de paramedici. Evenimentul a avut loc într-o sală cu o capacitate de 40 de persoane, dotată cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor.
„Personalul ISU Galaţi a organizat cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Cursurile au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, respectiv cutremure, inundaţii şi incendii şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă”, a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.
Duminică, caravana a poposit la Tg. Bujor, în faţa Primăriei din localitate. Aceasta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” porneşte la drum, pentru cursuri de instruire a populaţiei.
În următoarea lună, Caravana va ajunge în şapte localităţi: Arad (7 iulie), Lipova (8 iulie), Vaslui (14-15 iulie), Râmnicu Vâlcea (21 iulie), Olăneşti (22 iulie), Târgu Mureş (28 iulie), Câmpia Turzii (29 iulie).

Articolul precedentCâteva bărci legate în portul Siret au ajuns în Dunăre
Articolul următorUn tânăr s-a electrocutat şi a fost la un pas să îşi piardă viaţa