Hoț de 15 ani, prins de polițiști după „lovituri” de peste 20.000 de lei. Se pare că opera împreună cu un prieten, iar cercetările continuă. 

Pe 4 august a.c. polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au fost sesizați de un bărbat, de 67 de ani, din comuna Băleni, cu privire la faptul că doi necunoscuți au dat o spargere la el acasă. Escaladând gardul și forțând o fereastră, au pătruns în casă, sustrăgând, dintr-o poșetă, suma de 100 de euro. 

În cursul zilei de ieri, polițiștii au identificat un minor, de 15 ani, consătean cu victima, bănuit că ar fi săvârșit fapta de furt. 

Totodată, din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2018 – august 2019, acesta ar mai fi săvârșit încă nouă astfel de furturi, folosind același mod de operare, efracție și escaladare. Ar fi sustras astfel din locuințele victimelor circa 10.000 lei, precum și bunuri în valoare de 5.000 lei.

În cursul zilei de ieri, adolescentul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Articolul precedentTraversarea prin loc nepermis i-a băgat în spital pe doi gălățeni
Articolul următorO gălăţeancă, infectată cu virusul West Nile după o excursie în Deltă