Hocheiştii l-au omagiat pe Radu Viorel cu o victorie în faţa Stelei

Hocheiştii de la CSM Galaţi l-au omagiat, sâmbătă seara, pe marele portar Radu Viorel cu o victorie în faţa Stelei, în cel de-al doilea meci dintre cele două echipe în acest sezon.

Partida din Patinoarul Artificial din Galaţi a fost la discreţia gazdelor, care s-au impus la scor, fără să mai treacă prin emoţiile de vineri, când au câştigat cu dificultate. După 5-3 în prima zi, gălăţenii s-au impus în cel de-al doilea joc cu 9-3 (4-1, 2-0, 3-2).

Butochnov, Pal şi Kiricenko au dus scorul la 3-0 după primele zece minute. Până la finalul primei părţi, au mai înscris Paior pentru gazde şi Grigori pentru oaspeţi. În repriza secundă, au punctat doar gălăţenii, prin Butochnov şi Machala. Repriza a treia a avut parte de cinci goluri, reuşite de Butochnov, Neznamov şi Skachkov pentru gazde, respectiv, Deniski şi Radu pentru Steaua.

Înaintea meciului, a avut loc o festivitate de retragere din activitatea compeţională pentru legendarul portar Radu Viorel, care a jucat peste 30 de ani la cel mai înalt nivel, din care 16 ani a apărat buturile echipei naţionale.

În clasamentul la zi al campionatului, CSM Galaţi a acumulat 21 de puncte din tot atâtea posibile. Pe locurile următoare se află Corona Braşov – 13 puncte, Steaua – 12 puncte şi SC Miercurea Ciuc – 11 puncte.

Următoarele meciuri ale gălăţenilor sunt programate pe 22 şi 23 octombrie, în deplasare, în compania echipei ACSH Gheorgheni, ocupanta locului 6, cu 6 puncte.