Hocheiștii de la CSM Galați s-au calificat în finala campionatului

Hocheiștii de la CSM Galați s-au calificat în finala campionatului naţional, după ce au obținut, joi seara, victoria şi în cea de-a treia partidă cu ACSH Gheorgheni.

După cele două succese realizate la Galaţi, 6-1 şi 7-3, duminică şi luni, elevii lui Vadim Şakraiciuk s-au impus şi la Gheorgheni, cu 6-3 (2-0, 1-0, 3-3). Gălăţenii au obţinut astfel calificarea în finala campionatului, în minimul de meciuri necesar. Sistemul de disputare a semifinalelor este „trei victorii din cinci partide”.

În întâlnirea de joi seara, CSM Galaţi a început în forţă şi Rîbalko a deschis scorul în minutul 4. În minutul 18, Zabludovski a dus tabela la 2-0, stabilind şi scorul primei reprize. Partea a doua a jocului a adus un singur gol, tot în contul oaspeţilor, mai insistenţi în ofensivă, reuşit de Neznamov, în minutul 29.

Speranţele de revenire ale gazdelor s-au năruit la începutul reprizei a treia, când gălăţenii au înscris de trei ori în numai opt minute, prin Neznamov 2 şi Butocinov. Soarta calificării fiind tranşată la 6-0, CSM a oprit motoarele, iar gazdele au marcat de trei ori în partea a doua a reprizei.

În meciul al treilea al celeilalte semifinale, Corona Braşov s-a impus, joi, la Miercurea Ciuc cu 5-3 şi conduce cu 2-1 la general. Meciul al patrulea este programat vineri, iar cel de-al cincilea, dacă va fi necesar, va avea loc pe 18 aprilie.

În funcţie de cât va dura cea de-a doua semifinală, finala se va disputa începând din 15 sau 19 aprilie. Din cauza timpului foarte scurt rămas până la Campionatul Mondial, oficialii FR Hochei au decis ca ultimul act al competiţiei naţionale să se desfăşoare în sistemul „trei din cinci”, nu „patru din şapte”, cum fusese programat iniţial.

Articolul precedentȘoferi prinși de polițiști în trafic fără dreptul de a conduce
Articolul următorȘofer de TIR prins la frontieră cu documente profesionale false