Gunoaie de toate felurile s-au adunat, de câteva zile, la Trecere Bac. Crengi rupte, sticle de plastic, pungi de plastic, dar şi cutii din aluminiu, aduse de apă, s-au strâns la malul Dunării, în dreapta pontonului de îmbarcare.

Nu doar peisajul dezolant deranjează, cât mai ales mirosul îngrozitor al deşeurilor, sub soarele arzător de vară. Atât cei care se plimbă prin zonă sau poposesc la terase, cât şi călătorii care vor să traverseze Dunărea trebuie să-l suporte.

Cei mai afectaţi sunt însă chiar angajaţii  Navrom Bac. Ei trebuie să stea în atmosfera respectivă cel puţin câte opt ore.

Administratorii Navrom Bac sunt cei care trebuie să îngrijească inclusiv apa din perimetrul zonei de îmbarcare. Explicaţia lor privind situaţia creată este surprinzătoare.

„Noi am vrea să curăţăm, dar nu avem cu cine. Ecosalul, cu care am lucrat până acum, nu mai vrea, spune că nu are utilaje. În Galaţi, deşi este oraş la Dunăre, nu există firmă specializată pentru astfel de activităţi, iar noi nu putem băga marinarii în apă ca să adune gunoaiele. Ne mai chinuim cu cange, cum putem. Le-am explicat tuturor factorilor implicaţi situaţia”, a precizat Marilena Vasilache, din cadrul Navrom Bac Galaţi.

Articolul precedentPrinşi pe drumurile publice, fără permis şi cu maşini neînmatriculate
Articolul următorClubul sportiv al Primăriei Galaţi intră în arenă