Grupare de spărgători de locuințe, surprinsă în flagrant delict de polițiști. Pe 11 decembrie 2018, polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați, cu sprijinul B.O.S. Galați și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, surprindeau în flagrant delict patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cei patru, doi bărbați de 35 și 44 ani, un minor de 17 ani și o femeie de 38 ani, toți din municipiul Galați, ar fi pătruns, prin escaladarea ferestrei, în două apartamente de pe raza municipiului Buzău, de unde ar fi sustras bani, bunuri și alte valori, prejudiciul fiind de 1.600 lei.

La momentul respectiv, instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul celor doi bărbați și al minorului, și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul femeii.

Cercetările au continuat, pentru a proba toate infracțiunile

Pentru a proba întreaga activitate infracțională a celor patru, polițiștii birourilor de investigații criminale din Galați, Buzău și Brăila au continuat cercetările. A reieșit că persoanele în cauză ar mai fi comis, în perioada 23.01.2018 – 07.12.2018, alte 27 infracțiuni de furt sau tentativă de furt din locuință, cu mod de operare ”forțarea și escaladarea ferestrelor de la parterul blocurilor”.

Este vorba despre 18 infracțiuni săvârșite pe raza municipiului Galați, 8 infracțiuni pe raza municipiului Buzău și una în municipiul Brăila.

Prejudiciul total stabilit a fi fost produs, până în prezent, de cei patru, este de 101.500 lei.

În acest context, a fost solicitată și obținută prelungirea arestării preventive a celor doi bărbați și a minorului pentru încă 30 de zile.

Articolul precedentVoleibalistele CSU Belor au început returul cu o înfrângere la zero
Articolul următorNeatenția în trafic produce victime: trei persoane au ajuns la spital