Garda de Mediu din Galați face anchetă în comuna Ivești, după ce localnicii au sesizat că o fermă de creșterea păsărilor din sat aruncă stârvurile de animale pe câmp, în gropi clandestine.

Oamenii care locuiesc în zona Bucești – Ivești se plâng că leșurile păsărilor intrate în putrefacție emană mirosuri greu de suportat.
Resturi de păsări aparținând firmei vasluiene Vanbet SRL cloceau în căldura dogoritoare a verii, pe un teren îmbibat, parcă, în sângele scurs din nefericitele înaripate, duhorile fiind pe măsură. În loc să fie incinerate conform normelor de mediu, animalele au fost aruncate în gropi, pe un teren aparținând exploatației avicole, creând un adevărat focar de infecție. Din fericire, se pare că dejecțiile ce intră în sol sunt destul de departe, la doi kilometri de râul Bârlad, iar Siretul se află la o distanță și mai mare, cam cinci-șase kilometri spre vest

Comisarii Gărzii de Mediu au descins la fața locului și încearcă să identifice toate gropile clandestine cu păsări moarte. În caz a fost deschisă o anchetă și, în funcție de rezultatele verificărilor din teren, se vor aplica sancțiuni și vor fi sesizate organele de cercetare penală.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Uzina Semănătoarea, de la combine, la „combinații”
Articolul următorMinistrul Ghinea: ”La Congresul USR PLUS vor participa numai persoane vaccinate anti-COVID”