Gospodăriile din comunele gălăţene n-au unde să-şi ducă gunoiul

Gospodăriile din comunele gălăţene n-au unde să-şi ducă gunoiul de mai bine de o lună de zile, pentru că depozitul ecologic din localitatea vasluiană Roşieşti este blocat din motive birocratice.

Cele peste 50 de comune gălăţene care au contracte semnate cu operatorul depozitului de la Roşieşti continuă să stea cu gunoiul în „ogradă”. Activitatea „gropii” din Vaslui a fost blocată din prima zi a acestui an, iar situaţia încă nu s-a rezolvat. Pentru deblocarea crizei, Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui trebuie să aprobe o hotărâre, iar aceasta să treacă apoi, pentru stabilirea tarifelor, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Vaslui.

În condiţiile în care groapa de gunoi de la Valea Mărului încă nu este gata, singurele comune care au unde să ducă gunoiul colectat de la cetăţeni sunt cele limitrofe municipiului Galaţi, care utilizează depozitul de la Tirighina.

Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Galaţi, CJ Vaslui a aprobat deja hotărârea necesară, iar şedinţa ADI Vaslui este programată în cursul ziliei de vineri, 1 februarie. Acum trei săptămâni, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, dădea asigurări că situaţia se va rezolva „în următoarele câteva zile”.

Articolul precedentFuncţionarii gălăţeni care lucrează cu publicul poartă măşti de protecţie împotriva gripei
Articolul următorReţinut după ce a încălcat ordinul de protecţie şi şi-a lovit soţia şi fiica