Galaţiul va cumpăra 18 tramvaie fabricate la Arad

Municipiul Galaţi va cumpăra 18 tramvaie fabricate la Astra Vagoane Călători Arad, contra sumei de aproape 120 milioane de lei.

Compania românească a fost singura care a depus o ofertă în cadrul licitaţiei lansate de Primăria Galaţi pentru achiziţia a minimum opt şi maximum 18 tramvaie. Oferta câştigătoare are valoarea de 119.630.700 de lei cu TVA pentru 18 tramvaie noi, adică 6.646.150 de lei/bucata.

Primăria Galaţi şi firma Astra Vagoane Călători vor încheia un acord-cadru, cu durata de 24 de luni. Compania arădeană va livra minimum opt tramvaie şi maximum 18, în funcţie de câţi bani europeni va reuşi să acceseze municipalitatea gălăţeană. Primăria Galaţi a depus cerere pentru finanţarea achiziţiei a opt tramvaie, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. De asemenea, pentru cumpărarea altor zece tramvaie, a fost încheiat un acord cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care cel puţin 30 pe scaune. Podeaua vagoanelor va fi joasă, cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Printre alte facilităţi se află: instalaţie de aer condiţionat, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing. Tramvaiele, cu lungimea cuprinsă între 17,5 şi 20 de metri, vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

În momentul de faţă, flota activă a operatorului public Transurb numără 37 de tramvaie, dintr-un total de 53 existente în scripte. Cel mai „tânăr” tramvai datează din 1986, iar cele mai vechi vagoane au 40 de ani, toate fiind achiziţionate la mâna a doua. Lungimea liniilor de tramvai din Galaţi este de 24 de kilometri, din care doar şase kilometri au beneficiat de modernizare.

Articolul precedentEchipa de futsal United a încheiat anul cu o victorie cu 8-1
Articolul următorTrei bărbați, prinși la furat lemne din pădure în județul Galați