O primă asociaţie de proprietari din Galaţi a anunţat până acum că se înscrie în programul de colectare selectivă derulat de municipalitate, care presupune ridicarea deşeurilor chiar de la scara blocului.

Pentru a creşte gradul de colectare selectivă a deşeurilor în municipiul Galaţi, Primăria şi Serviciului Public Ecosal au invitat, în urmă cu mai bine de o lună, aproximativ 900 de asociaţii de proprietari din oraş să se înscrie în program, însă până acum a răspuns pozitiv doar Asociaţia nr. 859, de pe strada Milcov, care deserveşte blocul C, ce are are în componenţă 32 de apartamente cu două camere şi 10 apartamente cu o cameră.

Directoarea Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună, a declarat că, în perioada următoare, toate asociaţiile de proprietari şi locatari din municipiul Galaţi vor fi contactate şi informate cu privire la avantajele derulării acestui program. Intrarea în program presupune ca asociaţia de proprietari să garanteze, în scris, că jumătate dintre apartamentele locuite să participe la colectarea selectivă. Asociaţiile interesate de colectarea selectivă din uşă în uşă trebuie să transmită o adresă către Ecosal sau un e-mail la adresa: [email protected]

Primăria Galaţi a realizat, anul trecut, o simulare a acestei metode de colectare, într-o asociaţie de proprietari foarte mare, cu 33 de scări de bloc, însă rezultatele au fost sub aşteptări. Practic, doar în jur de 15 la sută dintre locuinţe şi-au selectat deşeurile, iar cantităţile colectate au fost foarte mici.

Articolul precedentAdolescentă lovită pe trecerea de pietoni de un taxi
Articolul următorCinci accidente şi şase victime într-o singură zi