Galaţiul a ratat încă o investiţe chinezească, firma UEROM Furniture alegând Deva ca sediu al viitoarei sale fabrici de mobilă.

Acţionarul majoritar al companiei chineze, Jiayong Zhang, şi primarul municipiului Deva au semnat, la începutul săptămânii, un memorandum de înţelegere. Conform edilului hunedorean Florin Oancea, principalul competitor al Devei pentru amplasamentul fabricii a fost Galaţiul.

Viitoarea fabrică de mobilă va avea o suprafaţă de patru hectare şi va începe producţia în 2021. Potrivit unor informaţii din piaţa economică, investiţia din judeţul Hunedoara va avea o valoare de aproximativ 9,5 milioane de euro. Fabrica de la Deva, care face parte din strategia companiei chineze UE Furniture de extindere pe piaţa europeană, va produce scaune de birou și canapele. Produsele companiei, înființată în 2001, sunt comercializate în peste 60 de țări ale lumii.

Galaţiul a mai ratat în ultimii ani câteva tentative investiţionale chineze. În 2014, compania Hoyo dorea să construiască o fabrică de tractoare în Zona Liberă, investiţie estimată la 60 milioane de euro, dar planurile au rămas fără rezultat. În 2018, o altă afacere chineză, o fabrică de becuri, investiţie de 17 milioane de euro, a firmei Glorious Lighting, a tatonat Galaţiul şi a fost deschisă la Brăila. Nu mai vorbim despre numeroasele vizite economice reciproce, rămase de fiecare dată fără rezultate concrete.

Articolul precedentGălăţeanca Patricia Ţig a pierdut finala BRD Bucharest Open
Articolul următor„Gloria”, prima platformă românească de foraj, la fier vechi