Galațiul a pierdut aproape 10.000 de oameni în ultimii cinci ani

Galațiul a pierdut aproape 10.000 de oameni în ultimii cinci ani, numai prin faptul că numărul deceselor este mai mare decât cel al naşterilor.

Conform ultimelor date prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS), sporul natural rămâne în continuare negativ în judeţul Galați. Astfel, în luna august a acestui an, numărul nou-născuţilor a fost cu 86 mai mic decât cel al persoanelor decedate. În august, în judeţul Galaţi s-au înregistrat 465 de naşteri și au decedat 551 de persoane.

Datele oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi arată că numărul deceselor înregistrate anul trecut a fost cu peste 2.000 mai mare decât cel al naşterilor, lucru valabil şi pentru 2016. Astfel, numai în perioada 2013-2017, populaţia judeţului a scăzut cu aproape 10.000 de persoane, fără a-i pune la socoteală pe cei plecaţi în străinătate sau spre alte zone ale ţării.

Datele DJS Galaţi scot în evidenţă şi faptul că mortalitatea este cu aproape 50 la sută mai ridicată în mediul rural, faţă de oraş, lucru explicabil, de altfel, având în vedere gradul de îmbătrânire a populaţiei din satele gălăţene.

Articolul precedentPatinoarul din Galaţi, deschis pentru public până pe 29 decembrie
Articolul următorToţi comercianţii de jucării controlaţi la Galaţi, găsiţi în neregulă