Duminică, 12 martie 2023, la ora 22:40, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că o persoană a furat un microbuz din curtea autogării situate pe strada Transilvaniei, din municipiul Tecuci, și a plecat într-o direcție necunoscută. 

Au fost mobilizate toate echipajele de poliție în vederea identificării acestui microbuz, iar la scurt timp, pe varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, în apropierea de DE58, acest autovehicul a fost găsit abandonat. În urma verificărilor efectuate de către polițiști în zona respectivă, la o distanță de circa 300 de metri a fost depistată persoana bănuită de comiterea acestei fapte de furt, un bărbat cu vârsta de 36 de ani, din satul Malu Alb, comuna Drăgănești, județul Galați, care se deplasa pe jos către localitatea Cosmești, în afara părții carosabile.

Bărbatul a fost testat alcoolscop, iar valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus și la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, s-a stabilit că bărbatul de 36 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Microbuzul sustras aparține unei firme de profil pentru transport persoane, iar la momentul comiterii faptei, acesta era neasigurat, cu cheile în contact iar în interior nu se afla nicio persoană.

După audieri și după administrarea probatoriului în cauză, în care se efectuează cercetări pentru infracțiunile de furt, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 36 de ani.

În cursul zilei de astăzi acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDezvăluiri explozive despre dosarul Petrom: Cine plătește pentru JAFUL național – Demersurile Dianei Șoșoacă
Articolul următorHandbalistele de la CSM Galați au fost învinse la Bistrița la 10 goluri diferență