Cu ocazia minivacanței de Sfântul Andrei, ocrotitorul orașului Galați și a Zilei Naționale a României, peste 200 de jandarmi gălățeni se vor regăsi în misiuni de ordine publică, pe întreg teritoriul județului Galați. Credincioșii care vor sta la coadă la Catedrală ori petrecăreții care se vor perinda la târgurile organizate cu ocazia zilei urbei sunt avertizați să respecte regulile sanitare și cele de ordine publică, în caz contrar riscând sancțiuni aspre. 

Măsurile sporite de siguranță luate de Jandarmeria Galați în aceste zile în oraș sunt determinate de alipirea celor două sărbători, una locală și una națională, legate printr-o ”punte” formată din ziua liberă de 29 noiembrie și într-un context epidemiologic deosebit. Manifestările religioase și laice, care determină o aglomerare mare de oameni în diverse zone ale orașului și la ore diferite, determină echipajele de ordine publică să se afle pe străzi atât noaptea, cât și ziua, pentru prevenirea faptelor de natură antisocială care ar putea afecta siguranța cetățenilor, cât și pentru verificarea respectării măsurilor epidemiologice. Inclusiv accesul la moaște se face după reguli speciale.

”Având în vedere că în perioada 28 – 30 noiembrie este organizat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală, unde sunt scoase spre închinare Moaștele Sfântului Andrei, facem precizarea că Jandarmeria Galați va lua toate măsurile necesare în vederea preîntâmpinării oricăror incidente, cât și pentru respectarea distanțării fizice între participanți. Astfel, vom institui dispozitive de ordine și siguranță publică și culoare de acces către racla cu Sfintele Moaște, pe strada Domnească și strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiții optime pentru desfășurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomerației și respectarea normelor de protecție sanitară”, a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Galați, cpt. Cătălin Bădin.

Participanții sunt sfătuiți să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite conflictele spontane, să nu se îmbulzească, să poarte măști de protecție, care să acopere nasul și gura, să respecte distanțarea fizică față de ceilalți participanți și să își dezinfecteze mâinile în spațiul în care se desfășoară pelerinajul.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBanca Națională a României va lansa replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de BNR în 1881
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Guvernanții experimentează pe spatele românilor