CSM Arcada Galați a reușit să câștige un set în meciul retur din Cupa CEV cu italienii de la Piacenza, după ce în primul meci, la Galați, au fost învinși în trei seturi.  

Gălățenii au câștigat chiar primul set al returului cu italienii, după un parțial echilibrat, în care au condus cu 1-2, au fost conduși cu 6-4 și 7-5, iar apoi au preluat din nou conducerea, 10-12 și 11-13. Gazdele au trecut din nou în avantaj, 15-13. dar gălățenii au egalat la 16 și au fost din nou la conducere, 19-20 și 20-21. Italienii au avut trei oportunități de a încheia setul, salvate de jucătorii formației gălățene. A urmat rândul campioanei României să beneficieze de posibilități de a închide setul. Malescha a egalat la 29, germanul a servit un as pentru 30-29 și tot el a reușit un atac cu care a închis setul la 29-31.

Italienii și-au reconsiderat poziția față de campioana României, pe care au considerat-o o pradă ușoară în startul meciului și în setul doi nu le-a lăsat gălățenilor nicio urmă de speranță. Italienii au avut 3-0 și apoi 12-1! Apoi au urcat scorul al 21-6 și au închis setul al doilea la scorul de 25-10. Setul al treilea a fost aproape similar cu cel secund și s-au impus cu 25-12. 

În setul patru jucătorii de la Arcada au mai echilibrat jocul, și pe fondul faptului că italienii își asiguraseră calificarea, iar parțialul a fost câștigat de Piacenza cu scorul 25-23, după ce echilibrul s-a rupt în final la 22-22.

CSM Arcada Galați încheie parcursul european din actuala ediție a Cupei CEV. Pentru al treilea sezon consecutiv CSM Arcada a pătruns în fazele superioare ale Cupei CEV. În aceste ultimele sezoane formația gălățeană a fost echipa românească cu cel mai lung parcurs din competițiile continentale.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului
Articolul următorFoto: A accidentat un pieton pe strada Marea Unire, în zona Grădinii Botanice, din municipiul Galați, și a părăsit locul accidentului