Gălăţenii, aşteptaţi la urne pentru alegerea preşedintelui. Gălăţenii şi ceilalţi cetăţeni români cu drept de vot decid astăzi cine este preşedintele pentru următorii cinci ani.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7,00 şi vor rămâne astfel până la ora 21,00. Votul se poate prelungi cel târziu până la ora 23,59 dacă la 21,00 sunt cetăţeni în secţia de votare sau aşteaptă la rând în faţa sediului acesteia.

Pentru a vă putea exercita dreptul de vot nu aveţi nevoie decât de un act de identitate valabil, emis de statul român. Este vorba despre cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic sau carnetul de serviciu militar. Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar şi titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români care votează în străinătate sau de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România!

Dacă vă aflaţi în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, puteţi vota numai la secţia de votare la care sunteţi arondat conform adresei din actul de identitate. Pentru a şti sigur care este secţia de votare la care sunteţi arondat şi adresa acesteia, accesaţi Registrul electoral – https://www.registrulelectoral.ro/ şi introduceţi datele personale cerute.

Articolul precedentExplozia, provocată de folosirea unui aragaz pentru încălzirea casei
Articolul următorFC Universitatea joacă astăzi acasă cu CSS Târgovişte