Două persoane au fost suprinse de polițiștii gălățeni în diferite împrejurări că nu respectau măsura izolării la domiciliu.

La începutul săptămânii acesteia două persoane au fost surprinse de polițiștii gălățeni că nu respectau măsura izolării la domiciliu, deși aceasta le era impusă. În primul caz, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi sustras o bijuterie din incinta unei case de amanet, situată pe strada Traian Vuia. Acolo au constatat că nu este vorba de nici o sustragere, în schimb au constatat că o femeie de 25 de ani din județul Galați figurează ca izolată la domiciliu, din data de 25.05.2020, fiind sosită din Marea Britanie. Femeia a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 2000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale în vigoare, față de ea luându-se, totodată, măsura carantinării instituționalizate într-un spațiu special amenajat.

În al doilea caz, petrecut în aceeași zi, polițiștii secției 3 nu au găsit la domiciliul din strada Zidarilor un bărbat de 51 de ani, care figura ca fiind izolat. Fiind contactat telefonic, a declarat că nu a avut cunoștință despre interdicția părăsirii locuinței. Și față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă, și ulterior, aceea a carantinării instituționalizate într-un spațiu special amenajat, de pe raza municipiului Galați.