Gălățeni cercetați pentru furturi din locomotive petrecute anul acesta. Aceștia sunt bănuiți a fi sustras motorină, în dauna unui operator privat. 

Galaţiul este pe lista Poliţiei Transporturi într-un amplu dosar penal privind furturi de combustibil din mai multe garnituri de tren aparţinând unui operator privat.

Furturile ar fi avut loc de la începutul acestui an, iar cauza, deschisă de Poliţia Transporturi Argeş, vizează 19 suspecți. Aceștia sunt din Dâmboviţa, Argeş, Teleorman şi Galaţi, fiind cercetați pentru că ar fi sustras carburant din locomotive.
Astăzi au avut loc, simultan, 20 de percheziții, în cele patru judeţe, pentru strângerea de probe care să completeze dosarul.
„Din cercetări a reieşit că, în anul în curs, 19 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 61 de ani, ar fi sustras motorină din locomotivele aparţinând unui operator privat de transporturi feroviare. Ulterior, cei în cauză ar fi valorificat carburantul la diverse persoane. Prejudiciul este în curs de stabilire”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
Cei 19 suspecţi urmează să fie duşi la audieri vineri, fiind cercetaţi pentru furt.

Articolul precedentPeste o sută de șoferi, lăsați de polițiști fără permise
Articolul următorExplozie de culoare în weekend la Expo Flora – ediția XXIV