Gălăţencele, puţin sub media naţională a vârstei la care au primul copil. Principalul motiv pentru care femeile amână naşterea copiilor este efectul asupra carierei.

Decizia de a avea copii devine din ce în ce mai dificil de luat, motivul principal fiind legat de planurile profesionale și felul în care creșterea unui copil vor interfera cu acestea, potrivit  Institutului Național de Statistică (INS).

Tocmai de aceea, vârsta medie a mamei la prima naștere este în creştere. Astfel, în 2017 vârsta medie a mamei la prima naștere era de 27,1 ani, comparativ cu 24,9 ani, în 2005. În anul 2018, vârsta medie la care româncele au devenit mame pentru prima oară a fost de 27,3 ani.

În judeţul Galaţi, vârsta medie a tinerelor care au născut pentru prima oară a fost anul trecut de 27,1 ani, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

La sat, prima naştere a avut loc, în medie, la 24,3 ani, în vreme ce tinerele de la oraş dau naştere primului copil abia la 28,9 ani. Anul trecut, în judeţul Galaţi au venit pe lume 4.567 de născuţi-vii.

Articolul precedentMâine, ultima probă scrisă din sesiunea a doua a Bacalaureatului
Articolul următorN-a nimerit curba şi a lovit un microbuz la Smârdan