Gălățeanca Simina Tănăsescu, judecătoare la Curtea Constituțională

Gălățeanca Elena Simina Tănăsescu, fostă consilieră prezidenţială, a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională, prin decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Mandatul Siminei Tănăsescu la Curtea Constituţională a României (CCR) va începe pe 9 iunie şi va avea o durată de nouă ani. Gălăţeanca îi va lua locul lui Petre Lăzăroiu, care va părăsi postul de la CCR pe data de 2 iunie.

Elena Simina Tănăsescu s-a născut la Galaţi, pe 18 iulie 1968. A absolvit Liceul „Vasile Alecsandri” în anul 1987, la o clasă de matematică-fizică. Din generația sa, a fost singura absolventă care nu a urmat științele exacte, înscriindu-se la Drept. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti în 1991. A obținut titlul de doctor în drept constituţional în Franţa, în 1997. Ulterior, a urmat studii postdoctorale la Universitatea din Bucureşti, în 2011.

Printre judecătorii CCR se mai află o gălățeancă, Livia Doina Stanciu, fostă şefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Livia Stanciu şi-a început activitatea la Curtea Constituţională în 2016, tot pentru un mandat de nouă ani.

Articolul precedentPeste 80 kilograme de scrumbie, confiscate de la un gălăţean
Articolul următorTestare a sistemului de e-ticketing la Primăria Galați