Gălăţeanca Patricia Țig s-a calificat în semifinalele BRD Bucharest Open

Patricia Ţig

Gălăţeanca Patricia Țig s-a calificat în semifinalele turneului de tenis BRD Bucharest Open, fiind singura româncă prezentă în această fază a competiţiei.

În sferturile de finală, Ţig a învins-o în trei seturi pe Kristina Pliskova (Cehia), scor 6-3, 3-6, 6-3, după o oră şi 49 de minute de joc. Pliskova, numărul 92 mondial, era cap de serie nr. 8 în turneul de la Bucureşti. Prin această calificare, gălăţeanca şi-a asigurat 11.300 de dolari şi 128 de puncte WTA.

În semifinale, Patricia Ţig o va întâlni pe Laura Siegemund, care a trecut în sferturi de Irina Begu, cu 7-5, 6-2. Siegemund, aflată pe locul 77 WTA, este favorita nr. 6 a turneului din Capitală. Sportiva germană este singurul cap de serie rămas în cursa pentru trofeul BRD Bucharest Open.

Revenire după doi ani de pauză

În momentul de faţă, gălăţeanca, formată de antrenorul Marian Dimulescu, nu figurează în clasamentul mondial, după o întrerupere de activitate de aproape doi ani. Din septembrie 2017, Patricia Ţig a fost accidentată de mai multe ori, iar apoi a devenit mama unei fetiţe, Sofia, născută anul trecut, pe 30 noiembrie. A revenit pe teren în luna aprilie, participând la câteva turnee de 15.000 de dolari, în Mexic. În vârstă de 24 de ani, Patricia Ţig a avut cea mai bună clasare din carieră în 2017, când a ocupat locul 83 WTA.

La Bucureşti, organizatorii i-au refuzat un wild-card, astfel că Ţig a început turneul cu precalificări, în care a trecut de Ilona Ghioroaie cu 6-1, 6-0 şi de Miriam Bulgaru cu 7-5, 6-3. În calificări, au urmat alte trei victorii: 6-4, 6-4 cu Oana Simion, 5-7, 6-1, 6-1 cu Marina Melnikova (Rusia) şi 6-3, 6-2 cu Isabela Şinikova (Bulgaria). În primele două tururi de pe tabloul principal, Ţig a trecut de Anna Bondar (Ungaria) cu 6-2, 6-1 şi de favorita nr. 1, Anastasia Sevastova (Letonia), cu 6-2, 7-5.

Turneul de la Arenele BNR din București se desfășoară pe zgură și este de categoria International, cu premii totale de 250.000 de dolari.

Articolul precedentGălăţeanul de 82 de ani confirmat cu West Nile, în curs de vindecare
Articolul următorUn bolnav de cancer s-a sinucis aruncându-se în Dunăre