Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut finala BRD Bucharest Open

Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut finala turneului de tenis BRD Bucharest Open, fiind învinsă cu 6-2, 6-0 de sportiva kazahă Elena Rîbakina.

Patricia Ţig nu a mai rezistat fizic şi în cel de-al zecelea meci de la acest turneu. Organizatorii i-au refuzat wild-cardul solicitat, astfel că Ţig a fost nevoită să joace şase meciuri de calificare în plus faţă de sportivele acceptate direct pe tabloul principal.

Prin calificarea în finală, Patricia Ţig a câştigat 21.400 de dolari şi 198 de puncte WTA. Rezultatul de la Bucureşti îi va permite gălăţencei să urce pe o poziţie în jurul locului 200 mondial. Ea a început concursul fără să figurează în clasamentul mondial, după o întrerupere de activitate de aproape doi ani. Din septembrie 2017, Patricia Ţig a fost accidentată de mai multe ori, iar apoi a devenit mama unei fetiţe, Sofia, născută pe 30 noiembrie 2018.

De partea cealaltă, Elena Rîbakina a jucat foarte bine în finală şi şi-a trecut în palmares primul turneu WTA câştigat din carieră. În urma acestui succes, sportiva rusă care reprezintă Kazahstanul va intra în premieră în primele 100 de jucătoare ale lumii.

Articolul precedentŞofer drogat depistat de poliţiştii gălăţeni, în timpul unei razii tematice
Articolul următorGalaţiul a ratat o investiţe chinezească într-o fabrică de mobilă