Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut finala BRD Bucharest Open

Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut finala turneului de tenis BRD Bucharest Open, fiind învinsă cu 6-2, 6-0 de sportiva kazahă Elena Rîbakina.

Patricia Ţig nu a mai rezistat fizic şi în cel de-al zecelea meci de la acest turneu. Organizatorii i-au refuzat wild-cardul solicitat, astfel că Ţig a fost nevoită să joace şase meciuri de calificare în plus faţă de sportivele acceptate direct pe tabloul principal.

Prin calificarea în finală, Patricia Ţig a câştigat 21.400 de dolari şi 198 de puncte WTA. Rezultatul de la Bucureşti îi va permite gălăţencei să urce pe o poziţie în jurul locului 200 mondial. Ea a început concursul fără să figurează în clasamentul mondial, după o întrerupere de activitate de aproape doi ani. Din septembrie 2017, Patricia Ţig a fost accidentată de mai multe ori, iar apoi a devenit mama unei fetiţe, Sofia, născută pe 30 noiembrie 2018.

De partea cealaltă, Elena Rîbakina a jucat foarte bine în finală şi şi-a trecut în palmares primul turneu WTA câştigat din carieră. În urma acestui succes, sportiva rusă care reprezintă Kazahstanul va intra în premieră în primele 100 de jucătoare ale lumii.