Gălățeanca Gabriela Talabă a câştigat turneul de tenis de la Charleston (SUA)

Pentru Gabriela Talabă, acesta este al treilea turneu ITF câştigat la simplu și primul de categorie Challenger

Gălățeanca Gabriela Talabă a câştigat, duminică, turneul de tenis de la Charleston (SUA), rezultat care reprezintă cea mai importantă performanţă din cariera sportivei.

Gabriela Talabă s-a impus în turneul ITF Challenger de la Charleston, dotat cu premii de 25.000 de dolari, deşi a venit din calificări. În finală, gălăţeanca a învins-o pe sportiva americană Elizabeth Halbauer, favorită numărul 4, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-2, după aproape trei ore de joc.

Talabă a fost finalistă și în proba de dublu, alături de Chieh-Yu Hsu (Taipei), cele două fiind învinse, cu scorul de 6-4, 6-4, de perechea americană Sophie Chang/ Alexandra Muller, favorita competiţiei de la Charleston.

Pentru Gabriela Talabă, acesta este al treilea turneu ITF câştigat la simplu și primul de categorie Challenger, după două turnee Futures, la București (2017) și Marbella (2018). În urma victoriei din SUA, gălăţeanca a urcat pe locul 619 în clasamentul mondial feminin.

Sportiva din Galaţi, formată la clubul Dacia, a absolvit în această vară Universitatea Texas Tech din SUA, iar în perioada studenţiei nu a avut voie să joace tenis de performanţă decât în perioada vacanţelor, în timpul anului fiind constrânsă să evolueze în campionatele universitare.

Articolul precedentGalaţiul face documentaţii pentru construirea unui aeroport internaţional
Articolul următorDin ce în ce mai mulţi şoferi beţi la volan, în trafic