Gălățeanca Elena Andrieș, cu dublă legitimare CS Olimpia București și CSU Galaţi, de trei ori campioană europeană la Batumi (Georgia). 

Elena Andrieș (categoria 49 de kg) a obținut aurul european la total, cu 190 de kg, realizând astfel și un record personal.

”Sunt foarte mulțumită pentru ceea ce am realizat, m-am așteptat să câștig. Vreau să mulțumesc Federației Române de haltere, Clubului Olimpia București și antrenorilor care au fost alături de mine”, a declarat Elena Andrieș.

Cel mai mare salt este la stilul ”smuls”, unde a ridicat 87 kg, faţă de 79 kg la ediția precedentă a ”Europenelor” sau 83 de kg, în toamnă, la ”Mondiale”.

La stilul ”aruncat”, a avut 103 kg, cu care avea asigurată deja medalia de aur. A ratat încercarea de la 105 kg.

”Este un rezultat bun, e în zona de 200 kg, iar cu aceste cifre va avea de spus un cuvânt și la Olimpiadă”, a precizat Costel Dimofte, antrenorul de la CS Universitatea al Elenei.

După Campionatul European, urmează ”Cupa României” la seniori,  23 – 24 aprilie, la București, continuând pregătirea pentru Mondiale. ”Dacă mai apare vreo Cupă pentru calificări la JO, Andrieș  va merge și acolo, căci trebuie să acumuleze un număr de puncte pentru olimpiadă”, a precizat Dimofte.

Astăzi concurează și Andreea Penciu (CS Universitatea, categoria 59 kg), alături de alte 14 sportive, în timp ce gălățeanul Paul Dumitrașcu (legitimat la Steaua, categoria 73 kg) va intra în concurs mâine.

 

Articolul precedentCSM Arcada a învins SCM U Craiova acasă
Articolul următorCSM Galați a debutat fulminant în semifinalele de hochei