Gălăţean condamnat la 11 ani de închisoare, pentru omor şi profanare de cadavre

În noaptea de 3 februarie 2018, tânărul, originar din Vârlezi, a asasinat cu cruzime un om al străzii, în fostul oficiu poştal din Ţiglina III

Un gălăţean a fost condamnat la 11 ani de închisoare, pentru omor şi profanare de cadavre, după ce a ucis un om al străzii şi i-a incendiat trupul.

Valentin Budescu, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galaţi la 11 ani şi trei luni de închisoare. În noaptea de 3 februarie 2018, tânărul, originar din Vârlezi, a asasinat cu cruzime un om al străzii, în fostul oficiu poştal din Ţiglina III. Budescu l-a atacat pe bărbatul de 46 de ani cu un cuţit, înjunghiindu-l de 20 de ori, după care i-a incendiat cadavrul. Tânărul, care trăia şi el pe stradă, a susţinut în faţa anchetatorilor că victima îi furase nişte cabluri şi a dorit să se răzbune astfel pe aceasta.

După ce şi-a ucis „adversarul”, Budescu a dat foc cadavrului. Pompierii chemaţi să stingă incendiul izbucnit în imobilul devenit adăpost pentru oamenii străzii au găsit un cadavru parţial carbonizat, ce prezenta numeroase urme de agresiune prin înjunghiere. Imediat ce bărbatul a fost găsit, un echipaj SMURD a intervenit la locul faptei, dar era prea târziu. „Din păcate, s-a constatat decesul, nu s-a mai putut face nimic”, au declarat, la acel moment, medicii de la SMURD Galaţi.

Aşa cum aveau să stabilească legiştii, criminalul a intenţionat să-şi distrugă urmele şi să fie sigur că victima nu scapă cu viaţă. În urma verificărilor, poliţiştii au ajuns la Budescu, care şi-a recunoscut fapta şi a fost trimis în judecată pentru omor şi profanare de cadavre.

Judecătorii Tribunalului Galaţi l-au condamnat la 11 ani şi 3 luni, pentru crimă comisă cu premeditare, din răzbunare şi într-un mod care a arătat clar cruzime din partea autorului. Câteva luni mai târziu, Curtea de Apel Galaţi a confirmat sentinţa Tribunalului.