Gălăţean bănuit că a înşelat un curier din judeţul Vrancea

Un tânăr gălăţean în vârstă de 20 de ani este bănuit că a înşelat un curier din judeţul Vrancea şi este cercetat de poliţiştii din oraşul Panciu.

Tânărul, din municipiul Tecuci, a înşelat un curier în vârstă de 44 de ani. Angajatul firmei de curierat le-a relatat poliţiştilor că, având de înmânat un colet, s-a întâlnit cu o persoană care comandase un telefon mobil prin intermediul unui site de vânzări. Profitând de neatenţia curierului şi sub pretextul că respectivul telefon mobil nu funcţionează, tânărul a schimbat aparatul cu un altul, asemănător, însă nefuncţional.

Poliţiştii au stabilit că tecuceanul a comandat un telefon mobil, prin intermediul unui site de vânzări, de la un bărbat din Oradea, care îl expusese la vânzare, cu preţul de 3.500 de lei. A convenit ca telefonul să îi fie trimis prin curier, cu deschidere la livrare, la o adresă din Panciu, dar s-a folosit de un nume fictiv. Tânărul s-a întâlnit cu angajatul firmei de curierat şi, profitând de neatenţia acestuia, a schimbat telefonul cu un altul. Apoi, i-a reproşat curierului că telefonul este nefuncţional, a refuzat să plătească şi a cerut ca aparatul să fie returnat expeditorului. Tânărul a vândut ulterior telefonul, cu suma de 2.800 lei, unui bărbat din Focşani, de unde a fost recuperat de poliţişti şi restituit deţinătorului legal.

Oamenii  legii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa din Tecuci a tânărului, de unde au ridicat mai multe telefoane mobile, o tabletă şi obiecte de îmbrăcăminte. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tânărului tecucean.

Articolul precedentSute de amenzi de circulaţie pentru gălăţeni
Articolul următorAlte două transferuri pentru echipa de volei feminin CSU Belor Galaţi