Sâmbătă și duminică, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Navale Brăila, din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi  Brăila, au acționat împreună cu lucrători din cadrul Căpităniei Brăila și cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila, în vederea respectării prevederilor legale care reglementează transportul naval de persoane și agrement nautic, ocazie cu care au fost efectuat controale pe raza municipiului Brăila, inclusiv pe fluviul Dunărea.

Astfel au fost verificate 16 ambarcațiuni de agrement, fiind  aplicate 5 contravenții, în valoare totală de 5.000 de lei, dintre care una pentru conducerea  ambarcațiunii sub influența băuturilor alcoolice și 4 au fost aplicate persoanelor aflate în ambarcațiune, fără a purta veste de salvare.

De asemenea, a fost constatată și o infracțiune prevăzută de art. 64 lit.i din OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, aplicată unui gălățean în vârstă de 70 de ani.

Avand in vedere controlul efectuat de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila, pe raza municipiului Brăila, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 70 de ani, din municipiul Galați, comercializa mai multe unelte de pescuit comercial, de la o taraba din Oborul Brăila, fără a fi autorizat în acest sens.

Din primele cercetări a rezultat că uneltele de pescuit comercial, pe care gălățeanul le oferea spre vânzare erau confecționate de către acesta, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele gălățeanului s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de producerea, deținerea sau comercializarea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentMarți, 10 august, se oprește furnizarea apei potabile în câteva zone din municipiul Galați
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Ani pentru bani! ANAF nu recuperează prejudiciile