Fotbaliştii de la SC Oţelul vor lupta pentru promovarea în Liga a II-a cu Gloria Buzău şi Ştiinţa Miroslava. Cele trei echipe sunt singurele care şi-au anunţat ca obiectiv accederea în eşalonul superior, dintre cele repartizate în acest sezon în Seria I a Ligii a III-a.

Federația Română de Fotbal a stabilit, joi, componența seriilor Ligii a III-a pentru ediția de campionat 2018-2019, iar vineri s-a tras la sorți programul meciurilor. Faţă de sezonul trecut, Seria I, în care vor evolua echipele gălăţene Oţelul şi Sporting Lieşti, a rămas fără formaţiile din judeţele Braşov şi Harghita, în locul lor fiind repartizate grupările din Buzău.

Astfel, în afară de Oţelul şi Sporting, în Seria I vor juca echipele: SCM Gloria Buzău, Şomuz Fălticeni, Gauss Bacău, Ceahlăul Piatra Neamţ, Foresta Suceava, Ştiinţa Miroslava, CSM Roman, Bucovina Rădăuţi, KSE Tg. Secuiesc, CSM Focşani, Sănătatea Dărăbani, Metalul Buzău, CSM Rm. Sărat şi CSM Paşcani.

La nivel declarativ, cel puţin trei dintre echipe au ca obiectiv câştigarea seriei, implicit obţinerea promovării în Liga a II-a: Oţelul, SCM Gloria Buzău şi Ştiinţa Miroslava.

Calendarul competiţional

În urma tragerii la sorți a calendarului competițional, SC Oțelul Galați va debuta în noul sezon vineri, 24 august, în deplasare, pe terenul formației CSM Pașcani. Primul joc al gălăţenilor pe teren propriu va avea loc sâmbătă, 1 septembrie, în compania echipei Sănătatea Darabani.

Cei de la Sporting Lieşti vor începe, tot în deplasare, la Sănătatea Darabani, după care vor primi vizita Ceahlăului Piatra Neamţ.

Turul Ligii a III-a se va încheia pe 1-2 decembrie 2018, urmând ca returul să debuteze pe 2-3 martie 2019. Ultima rundă este programată pe 25-26 mai 2019.

Articolul precedentDouă porţiuni de drumuri judeţene din Galaţi intră în reparaţie
Articolul următorUn bărbat lovit de două mașini pe Drumul de Centură a murit la spital