Fostul primar al Tecuciului, acuzat de fraude cu fonduri europene

Fostul primar al municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de fraude cu fonduri europene.

Alături de Ţuchel, în dosarul întocmit de DNA – Serviciul Teritorial Galaţi mai figurează fostul viceprimar Dănuţ Petrică Radovei şi secretara municipiului, Narciza Mitruţ. Cei trei sunt acuzaţi de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, respectiv, complicitate la această faptă.

În rechizitoriul DNA, procurorii au detaliat: „În cursul anului 2013, inculpatul Țuchel Gerhardt Daniel, beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafață. O parte din documentele false depuse la APIA, printre care și o hotărâre de Consiliu Local, au fost emise și semnate de ceilalți doi inculpați. Prin aceste demersuri, primăria municipiului Tecuci a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 155.838 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză”.

Cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de libertate. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Radovei Dănuț Petrică și Mitruț Narciza. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

Daniel Gerhardt Ţuchel a fost primar PNL al Tecuciului în perioada 2012-2016, după ce, anterior, a fost, pentru două mandate consecutive, primar al comunei Țepu, aflată în apropierea municipiului din nord-vestul judeţului Galaţi.

Articolul precedentO gălăţeancă de 25 de ani a accidentat mortal un localnic din Barcea
Articolul următorDeputatul PSD de Galaţi Nicolae Bacalbaşa atacă Uniunea Europeană