Uzina de apă nr. 1 din Galați va deveni parc de aventură.

La Galați, vechea Uzină de apă nr.1 din apropierea Falezei va deveni parc de aventură. În interior, mai multe plase de tip crochet vor fi suspendate pe ziduri, având sisteme de protecție la intemperii și podea acoperită de covor antitraumă. La acestea vor fi adăugate un tobogan, o tiroliană și un amfiteatru în aer liber. Mai multe spații verzi vor fi amenajate.

Construcția va fi finanțată de fonduri europene. Contractul a fost semnat pentru proiectarea și executarea acesteia. Se va ocupa de construirea noii atracții urbane asocierea de firme SC ISCHIA SRL, SC GARDEN CENTER GRUP SRL, OBERCONS COMP SRL, SC SUBMIT SRL, SC MOVILAND MET SRL  și CONSUMCOOP GALATI SOCIETATE COOPERATIVĂ.  Contractul are valoarea de de 14.770.122,63 de lei cu TVA, iar termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei cu TVA, contribuția de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei cu TVA.

Articolul precedentExclusiv Realitatea Plus. Cu cât vor crește pensiile
Articolul următorPrimăria Galați instalează mai multe dispensere de dezinfectant