Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a semnat astăzi, 1 august 2022, un contract cu fonduri europene pentru sistemul sanitar, în valoare de 33.525.133 de lei. Este vorba despre decontarea sumelor cheltuite în perioada pandemiei pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgenț㠄Sf. Apostol Andrei și a Spitalului de Pneumoftiziologie cu materiale de protecție, materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente medicale.

În perioada pandemiei, pentru gestionarea acestei crize sanitare, Consiliul Județean, Spitalul de Urgență Galați și Spitalul TBC au investit zeci de milioane de lei pentru achiziționarea a sute de mii de materiale de protecție și consumabile, mii și mii de litri de soluții dezinfectante sau sute de echipamente medicale pentru diagnosticarea și tratarea pacienților Covid-19, inclusiv aparate de ventilație, concentratoare de oxigen și monitoare de funcții vitale.

”Astăzi, după o muncă de aproape doi ani, am reușit să recuperăm peste 33,5 milioane de lei din banii cheltuiți, cele două spitale fiind în prima linie de luptă cu acest coronavirus. De altfel, până acum, în cadrul acestui apel cu fonduri europene destinat combaterii noului coronavirus, am reușit să obținem aproximativ 80 de milioane lei pentru Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC și Spitalul Municipal din Tecuci, care vor fi investiți pentru dotarea și modernizarea acestor unități medicale” a spus președintele CJ Galați, Costel Fotea.

ImagineImagine
Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVasile Dîncu: Pensiile militare NU SUNT ÎN PERICOL. Nu vor scădea
Articolul următorTrei zile de joc și cântec popular la Galați