Firma gălăţeană Arcada va construi calea ferată spre Aeroportul Otopeni

Firma gălăţeană Arcada Company SA va construi calea ferată spre Aeroportul Otopeni, după ce a câştigat licitaţia organitată de CFR SA.

Arcada, care a participat la licitaţie în asociere cu firmele SC ISPCF SA şi DB Engineering & Consulting GMBH, a avut o ofertă de 398,16 milioane lei, fără TVA. Contractul va fi semnat dacă firmele care au mai participat la licitație, Porr Construct din Austria și Mapa Inșaat din Turcia, nu vor fi depuse contestații.

Constructorii vor trebuie să realizeze 2,95 kilometri de cale ferată, un viaduct de 1.521 metri care va traversa DN 1, trei podețe şi o stație de călători la terminalul de la Aeroportul Otopeni. Potrivit CFR, la finalizarea lucrărilor, cei 20 de kilometri dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni vor putea fi parcurși în 22 de minute. Garniturile ar urma să circule pe acest traseu din jumătate în jumătate de oră.

Conectarea Aeroportului Otopeni de Capitală printr-o altă legătură decât cea rutieră este una dintre cerințele pentru ca România să găzduiască meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din vara lui 2020. Durata contractului câştigat de Arcada este de 14 luni, însă până la începerea competiţiei mai sunt doar 12 luni.

Articolul precedentÎncă un mare premiu câştigat la Loto 6/49 în judeţul Galaţi
Articolul următorJudeţul Galaţi, sub Cod portocaliu de ploi torenţiale