Finanţare europeană pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean Galaţi

Contractul de finanţare europeană pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean Galaţi, în valoare de aproape 12 milioane de lei, a fost semnat miercuri, 31 iulie.

Proiectul vizează „Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”. Valoarea întregii lucrări se ridică la suma de 11.989.269 de lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.512.835 de lei.

Conform proiectului, Ambulatoriul va fi extins cu 1.500 de metri pătraţi, printr-o construcţie cu regim de înalţime P+3E. Spaţiul unde au funcţionat cabinetele unor medici de familie va fi reabilitat şi modernizat. După finalizarea lucrărilor, în noile spaţii vor fi înfiinţate cabinete medicale pentru mai multe specialităţi. Printre acestea se numără: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, radiologie, ORL, neurologie, medicină internă sau ortopedie.

De asemenea, proiectul prevede cumpărarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane de lei. Procedurile de achiziţie publică sunt într-o etapă avansată, astfel că semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este foarte aproape. Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Articolul precedentPrins în timp ce se antrena cu pistolul pentru care nu avea autorizaţie
Articolul următorFocar de pestă porcină africană în gospodăria medicului veterinar