„Fii bine cu tine”, o campanie pentru promovarea sănătăţii mintale în şcoli. Se doreşte identificarea copiilor şi adolescenţilor  aflaţi în situaţii de risc. 

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Galaţi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean lansează, joi, 10 octombrie, începând cu ora 12,30, Campania de promovare a sănătăţii mintale „Fii bine cu tine”. Aceasta se va desfăşura în unităţile de învăţământ din Galaţi.
Programul va cuprinde simpozioane la care vor participa elevii, profesorii, dar şi părinţii. Se doreşte şi formarea unor atitudini nondiscriminatorii privind suferinţele mintale şi psihice. Scopul final este diminuarea stigmatizării persoanelor care au nevoie de sprijin.

Cât de informaţi sunt elevii privind sănătatea mintală

CJRAE vrea să efectueze şi o cercetare privind nivelul de informare al elevilor vizavi de această problemă, dar şi să identifice copiii şi adolescenţii aflaţi în situaţii de risc pentru dezvoltarea unor tulburări de sănătate mintală. La program vor participa medici psihiatri, neuropsihiatri, psihologi şcolari, clinicieni, reprezentanţi ai Colegiului Psihologilor din Galaţi, ai Centrului de Sănătate Mintală şi ai Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Articolul precedentUn nou director general la fabrica de bere Martens
Articolul următorAl doilea succes al hocheiştilor gălăţeni cu Sapientia U23