Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi începe astăzi

Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi începe vineri, 4 octombrie, cu participarea a tece trupe şi peste 250 de artişti, din România şi Republica Moldova.

Manifestarea, ajunsă la cea de-a 31-a ediţie, se va desfăşura, în perioada 4-13 octombrie, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi. Festivalul va reveni la sistemul competitiv, cele zece teatre urmând să concureze pentru cinci premii. Vor fi acordate distincţii pentru: cel mai bun actor în rol principal (masculin sau feminin), cel mai bun actor în rol secundar (masculin sau feminin), cea mai bună regie, cea mai bună scenografie şi cel mai bun spectacol (Marele Premiu). Juriul ediţiei este format din criticul de teatru Mircea Morariu şi actorii Catrinel Dumitrescu şi Nicu Mihoc.

Spectacolele din concurs

Spectacolele care vor fi prezentate în festival sunt: „Salba dracului” (Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi), „Romanţioşii” (Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti), „Ultima halt゠în paradis” (Teatrul „Aureliu Manea” Turda), „Pisici” (Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava), „Jake şi femeile lui” (Teatrul „Maria Filotti” Brăila),”Billy şchiopul” (Teatrul de Stat Constanţa), „Prins în plasă” (Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov), „Doctor de femei” (Teatrul Naţional „Satiricus” Chişinău – Republica Moldova), „Familia tot” (Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad) şi, în afara concursului, „Nunta lui Krecinski” (Teatrul de Comedie Bucureşti). Spectacolele au fost selectate, pentru al treilea an consecutiv, de criticul de teatru Doina Papp.

Festivalul are şi o secţiune teoretică, care include ateliere de teatru, lansări de carte şi conferinţe de specialitate, ce vor fi susţinute de personalităţi din lumea teatrului românesc. În cadrul acestei ediţii, Teatrul Dramatic o va omagia pe actriţa Liliana Lupan, la împlinirea a peste 50 de ani de teatru. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul secțiunii teoretice.

Bilete la spectacole se mai găsesc, doar la anumite spectacole, la Casa de Bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, din strada Domnească 59, precum şi pe platforma online bilete.fanitardini.ro.

Articolul precedentDe la un prelungitor defect era să ardă o casă întreagă
Articolul următorTâlhar reţinut după un atac ziua în amiaza mare pe stradă