Festivalul „Insula”, un „Untold” de Tecuci, începe astăzi la… Drăgăneşti

Festivalul „Insula”, care se doreşte un „Untold” de Tecuci, începe astăzi la… Drăgăneşti, pentru că autorităţile locale au refuzat să-l mai susţină.

Aflat la cea de-a treia ediţie, Festivalul „Insula” este cel mai mare eveniment cultural-artistic din zona Moldovei, organizatorii așteaptând peste 5.000 de participanți din toată țara. Ediţia 2019 a manifestării se va desfăşura între 31 şi 2 iunie, pe stadionul din Drăgănești, comună aflată la 3 km de Tecuci. Pentru a facilita accesul tinerilor tecuceni, transportul până la stadionul din Drăgăneşti va fi asigurat gratuit cu microbuze de către o companie locală.

Pe 31 mai, în programul festivalului figurează Nane, Chimie, BMC, DJ Gharra şi Generaţia 99. Pe 1 iunie, „Insula” îi va găzdui pe ambasadorii muzicii techno, printre care: Andre Rizo, Sylvio, Avenue 001, Christian S. În ultima zi, pe 2 iunie, vor avea loc atât activităţi de artă urbană – graffiti, battle MC, street dance, cât şi un concert susţinut de artişti hip-hop: La Familia, El Nino, Jianu, Samurai, Phunk B, Dilimanjaro şi alţii.

La primele sale două ediţii, la care au participat peste 12.000 de tineri, festivalul s-a desfășurat în Parcul „Oltea Doamna” – Insula Cercetașilor din Tecuci. Anul acesta, însă, autorităţile tecucene au refuzat să mai sprijine „Untold”-ul local. „Autoritățile au decis să nu mai susțină festivalul, din cauza caracterului său apolitic. În repetate rânduri am fost <sfătuiți> ca festivalul să devină un fel de miting electoral, ceea ce este în antiteză cu tot ceea ce susținem noi”, a anunţat, într-un comunicat de presă, Andrei Petică, directorul general al festivalului. Festivalul „Insula” este organizat de Asociația Tinerilor Tecuceni, organizaţie ai cărei membri au o medie de vârstă de 19 ani.

Articolul precedentMariana Mărăcine s-a calificat în finala Europenelor de box de la Galați
Articolul următorFestivalul gălăţean de folk „Baladele Dunării” a ajuns la ediţia a 21-a