“Femeia de 67 de ani este din Galați și s-a adesat special spitalului nostru după ce a observant că durerile de cap nu-i cedează. În urma investigațiilor medicale s-a descoperit o tumoră cerebrală de aproximativ cinci cm, o tumoră voluminoasă care i-a pus viața în pericol.

 
A fost o intervenție chirurgicală laborioasă, tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală.
Intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii.
Meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporție de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni.
Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta.
Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecințe majore asupra pacienților, aceștia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte. Le recomandăm pacienților noștrii controale periodice pentru a ține sub observație sănătatea și pentru a nu-și pune viața în pericol. ”, a precizat Doctor în Neurochirurgie, Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
 
Echipa medicală:
Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, medic primar neurochirug
Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI
Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA
Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN
Medic rezident neurochirurg: dr. Narcis BUJOR
As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU
Bioinginer: Vlad DAFINESCU
Anestezist: dr. Nina STRATICIUC
Asistentă: Petronela GALEȘ

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentArcada se reunește luni cu 6 noutăți în lot
Articolul următorCulisele statului paralel | Puterea lui Florin Cîțu în PNL: bugetul Guvernului. Cum au împărțit premierii banii pentru putere