În declarația premierului Ludovic Orban, zonele de promenadă din Galați și Brăila au fost date ca exemplu negativ.

În declarația sa legată de reinstituirea obligativității purtării măștii, premierul Ludovic Orban, a precizat că va fi responsabilitatea autorităților locale să impună modul și locul în care masca de protecție trebuie purtată.

„De exemplu pe faleză, mi s-a semnalat că în zona Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. Singura soluție de a reduce riscul epidemiologic este purtarea măștii. Sunt piețe, târguri, unde, de asemenea, există interacțiune foarte apropiată, inclusiv unde se așteaptă. La fabrici, unde se transportă oameni, se așteaptă în mijloacele de transport. Și acolo e posibil să impunem obligația. Decizia o vor lua Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, analizând foarte bine situația locală.”

Primarul orașului Brăila a venit cu propriile argumente, criticând decizia Guvernului de a deschide casele de pariuri. Acesta a declarat pentru Mediafax că „cea mai mare aglomerație din Brăila este la mare, acolo sunt probleme adevărate. Se încing hore pe litoral și noi ne uităm la faleza Dunării. Prostii. Nu cred că este atât de periculos atunci când te plimbi de mână cu soția, cu prietena, cu copilul pe faleză. Bine că a redus și programul la păcănele în loc să le oprească. Acolo este pericol, nu pe faleza Dunării”.

Articolul precedentPremierul Orban despre deschiderea școlilor: Totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice
Articolul următor100% TU DECIZI! Emanoil Savin, traseistul care n-a ratat niciun partid. Bugetarul cu avere de top Forbes