Facturile emise de furnizori fără respectarea principiilor de compensare și plafonare vor fi refăcute. Anunțul a fost făcut de Premierul Nicolae Ciucă astăzi.

Și vine după ce mii de români au sesizat faptul că măsurile de protecție anunțate de guvern nu au niciun efect, iar facturile au crescut semnificativ.

„Pentru garantarea eficienţei măsurilor de protecţie a cetăţenilor – consumatori casnici – urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalităţi. De la 1 aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 Kwh vor beneficia de o nouă schemă de protecţie, care va include TVA redus la 5%, precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare pentru consum. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schemă de sprijin şi pentru gaze naturale” a declarat premierul.

Articolul precedentRomânia dorește să găzduiască o grupă a Campionatului Mondial de Baschet  Masculin din 2027
Articolul următorPrețuri și facturi de infarct! Ce spune Ministrul Muncii, Marius Budăi. Cum vor arata salariile și pensiile românilor în 2022