Exploatările ilegale de nisip şi pietriş din Siret, controlate de poliţişti

Exploatările ilegale de nisip şi pietriş din Siret au fost controlate de poliţişti, care au constatat patru infracţiuni şi au indisponibilizat bunuri în valoare de 447.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi au confiscat peste 6.400 de tone de agregate minerale, alături de două staţii mobile de sortare şi buncăre de piatră. Au fost indisponibilizate patru utilaje tip volă şi patru autocamioane.

Acţiunea s-a desfăşurat în zona râului Siret, pe sectorul dintre localităţile Galaţi şi Nicoreşti, fiind verificate mai multe societăţi comerciale. „Poliţiştii au constatat săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală şi a trei infracţiuni de exploatare ilegală a agregatelor minerale. În aceste cazuri s-au întocmit dosare penale”, a anunţat IPJ Galaţi.

La acţiune au mai participat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Galaţi şi cei ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut – Bârlad, precum şi luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie şi Acţiuni Speciale Galaţi.

Articolul precedentHoți spărgători de mașini, prinși de polițiștii gălățeni
Articolul următorA 11-a ediţie a Festivalului internaţional al cărţii de la Galaţi