Exerciţiul lunar de alarmare publică, amânat de bacalaureat

Exerciţiul lunar de alarmare publică, derulat în prima zi de miercuri a fiecărei luni, a fost amânat din cauza examenului de bacalaureat.

Marţi după-amiază, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi au anunţat că exerciţiul va avea loc miercuri, între orele 10.00 şi 11.00. După ce a fost atenţionată că elevii de clasa a XII-a susţin în intervalul orar anunţat una dintre probele examenului de bacalaureat, conducerea ISU a decis amânarea verificării cu o săptămână.

Începând din august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, sunt acționate sirenele de alarmare publică. Exercițiul are ca scop verificarea funcționării echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare a populației.

Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie sunt: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele, încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Articolul precedentO şoferiţă beţivă şi cu permisul suspendat a fost depistată la volan
Articolul următorPrins de polițiști la volan aproape în comă alcoolică