La data de 14 martie 2023, polițiștii din cadrul I.P.J. Galați – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați de un bărbat, de 54 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 12-14 martie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns într-un spațiu de depozitare al societății pe care o administrează și ar fi sustras produse pentru protecția plantelor.

În urma cercetării efectuate la fața locului, precum și din verificările preliminare efectuate de către polițiști, s-a stabilit că, în perioada menționată, persoane necunoscute, prin escaladarea unui perete confecționat din baloți de paie, ar fi pătruns într-un hambar situat în incinta punctului de lucru al societății, aflat în extravilanul satului Vameș, comuna Piscu, județul Galați, și ar fi sustras 510 litri, respectiv 32 de kg de produse pentru protecția plantelor (erbicide).

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, prejudiciul cauzat fiind de 160.342 de lei.

După activitățile investigative efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, la data de 22 martie 2023, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, Serviciului de Investigații Criminale Galați, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, au pus în executare 4 mandate de percheziții domiciliare, în comunele Piscu și Tudor Vladimirescu, fiind identificată și depistată una dintre persoanele bănuite de comiterea furtului, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Piscu. 

De asemenea, în incinta unei ferme amplasată în comuna Piscu a fost descoperită întreaga cantitate de erbicide care fusese sustrasă.

După administrarea materialului probator din cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a bărbatului de 32 de ani, iar a doua zi, după prezentarea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești și, ulterior, la Judecătoria Liești, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Totodată, în cursul cercetărilor, a fost identificată și depistată și cea de-a doua persoană bănuită că a participat la comiterea acestei fapte, fiind vorba de un bărbat, de 28 de ani, domiciliat tot în comuna Piscu, județul Galați, față de care, Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentPregătirea de vacanță nu a inclus și obținerea categoriei corespunzătoare
Articolul următorServiciile secrete, dinamitate de Rareș Bogdan: „Eu nu pot fi compromis. Îmi fac tot felul de scenarii. Inventează arestarea mea ca să-mi închidă gura!”